Startsida

 
 
 
 
1
1

Naturum Gotland

På Gotlands sydligaste del, det vackra Storsudret, ligger naturum Gotland. I en stenlada från tidigt 1800-tal, på Vamlingbo prästgård, har vi byggt en modern utställning om Gotlands natur. På Vamlingbo prästgård finns också Museum Lars Jonsson, Forum Östersjön, Prästgårdscaféet och Vamlingbo kyrka. Naturum Gotland drivs av Länsstyrelsen i Gotlands län.

Öppet varje dag mellan kl 11-17.
Stängt 25/6 – 27/6
Fritt inträde.

Skolor och förskolor är välkomna hela året

Under kalender och guidningar hittar ni programpunkter som vi erbjuder, men vi kan även skräddarsy ett program ut ifrån era önskemål. Besöken är helt kostnadsfria! för mer information kontakta Laila Asterhag 010-223 93 64

Upptäck naturen med friluftsbingo

Friluftsbingo för skola och fritidshem, med aktiviteter som passar med olika ämnen i läroplanen. Ett bingo från ”Luften är Fri”

Ladda ned bingokort (PDF)

Händer på Naturum Gotland

Aktivitets Information:

 • sön
  20
  jun
  2021

  De vilda blommornas dag: vandring vid Lojsta slott

  10:00 samt 12:00

  Den 20 juni är det De vilda blommornas dag i samarbete med botaniska föreningar runt om i Norden. Två vandringar, kl 10:00 och 12:00, med Gotlands botaniska förening vid Lojsta slott i Stånga socken. Vandringen går upp på fornborgskullen, där ni kanske möter stor skogslilja och andra växter. Gun Ingmansson och Dennis Nyström kommer finnas till hands vid ett informationsbord vid stora parkeringen vid Lojsta hall.

  Visa mer