Nyheter

Sötvatten – en värld av liv. Kom med på en upptäcksfärd i och över vattenytan. Utställningen visas 1 maj till 30 september. Vill du veta mer, klicka på bilden

By april 11, 2023 No Comments

Via glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten är du välkommen att följa med på en hisnande upptäcktsfärd, både över och under vattenytan. Den tillfälliga utställningen Sötvatten – en värld av liv bygger på fotograferat och filmat material av arter och miljöer – både under och över vattenytan – från norra till södra Sverige. Hotet mot våra vattenmiljöer men även det viktiga arbete som sker med att återställa och återskapa värdefulla vattenbiotoper, illustreras också i utställningen. 

Genom sötvattenspecialisten, fotografen och filmaren Johan Hammars magiska foton och filmer samt ett antal interaktiva stationer, syftar utställningen till att skapa en fascination för vilka fantastiska vattenmiljöer som finns i vårt eget land. Den ämnar också att skapa lust till att själv vilja lära sig mer genom att gå ut och upptäcka Sveriges natur och kanske till och med vilja arbeta med vattenmiljöer i framtiden. Vi hoppas att utställningen kan bidra till att kunskap och förståelsen om hur livsnödvändigt orörda, levande och friska vatten är – både för oss människor och för alla djur. 

Sötvatten – en värld av liv är producerad av Regionmuseet Skåne

naturumgotland

Author naturumgotland

More posts by naturumgotland